fbpx

Tandfyldning

Et hul i tanden

En tandfyldning, i dagligt tale kaldet en plombe, er en erstatning for en manglende tand-substans. En fyldning kan være nødvendig, når du har hul i tanden – også kaldt caries – hvor fyldningen vil erstatte den manglende tand-substans, som du har mistet. Huller i tænderne opstår når bakterier har fået lov til at sidde på tænderne for længe. Her begynder bakterierne at omdanne sig fra sukker til syre, som kan ætse tandens emalje væk.

Det kan også være nødvendigt at få en fyldning, hvis du har en misfarvet tand eller en knækket/manglende tand.

Hos Tandklinik Nørregade i Maribo bruger vi plast som fyldningsmateriale, da plast har en æstetisk farve. På den måde minder fyldningen meget om din tand, og du opretholder herved et naturligt tandsæt.

Vi ved at et æstetisk fyldningsmateriale kan have stor betydning, når du skal have en fyldning, da et naturligt tandsæt og smil kan styrke en persons selvtillid og selvopfattelse.

Hvordan undgår man huller i tænderne?

Du kan undgå huller i tænderne ved at være opmærksom på eller implementere følgende i din daglige rutine:

  • God mundhygiejne: Børst tænderne to gange dagligt med en fluor tandpasta samt brug tandtråd/-stikker.
  • Anvend en mundskyl med fluor
  • Oprethold regelmæssige tandlægebesøg
  • Udskift tandbørsten mindst hver 3. måned
  • Drik vand i løbet af dagen
  • Undgå stivelses- og sukkerholdige fødevarer

Hvordan behandles huller i tænderne?

Behandlingsforløbet for et hul i tanden varierer alt efter hullets størrelse.

Ved et begyndende hul er en større behandling ikke nødvendig. Hvis man har en god mundhygiejne, effektiv, daglig tandbørstning samt bruger tandtråd, kan mundens eget spyt reparere et begyndende hul.

Hvis mundens eget spyt ikke kan reparere hullet selv, kræves der yderligere behandling. Tandlægen vil oftest først rense hullet for bakterier, og derefter bore den ødelagte del af tanden væk for at lave en fyldning. Hvis hullet er blevet så stort, at det er nået ind i nerverne, kan en rodbehandling være nødvendigt.

Behandlingstiden for at rette op på et hul i tanden kan variere meget og kan derfor tage mellem 20 og 60 minutter. Dette afhænger af tandens tilstand.

Se priserne for en fyldning.

Call Now Button