fbpx

Rodbehandling

Symptomer på beskadiget tandnerve

Smerter i tænderne kan være et tegn på, at man har brug for en rodbehandling. Smerten kan være forårsaget af et hul i tanden, hvor bakterierne trænger ind og giver betændelse i nerven.
Symptomerne på en beskadiget tandnerve, der kræver en rodbehandling, kan variere, såvel som graden er symptomerne. Et af symptomerne er tandpine. For nogle kan dette være skyld i søvnløse nætter. Hos andre kan tandnerven dø uden større ubehag.
Fælles er, at tanden skal rodbehandles, da den omkringliggende kæbeknogle kan gå i betændelsestilstand. Det er derfor vigtigt at opsøge sin tandlæge.

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling kan udføres fuldkommen smertefrit. Patienten modtager lokalbedøvelse, hvorefter tandens nerve fjernes, og rodkanalerne renses og rengøres.

rodbehandling hos Nørregade Tandklinik i Maribo

Hos Tandklinik Nørregade har vi mange års erfaring med rodbehandlinger. Den faglige metode, hvorpå vi sikrer et godt og holdbart behandlingsresultat, er ved at hindre, at nye bakterier finder vej ned til rodkanalen.

Det betyder, at vi renser din rodkanal og fylder den med fyldningsmateriale. I mange tilfælde beskytter vi din tand med en krone, da roden kan være meget skrøbelig. På den måde opnår du et godt og holdbart resultat.

Vi vil naturligvis guide dig med den rette information i forhold til din behandling. Det er vigtigt for os, at du ikke er i tvivl om, hvad der skal ske under din behandling i tandlægestolen, så du føler dig tryg.

Hvordan er forløbet efter en rodbehandling?

I dagene efter rodbehandlingen kan du opleve forbigående smerter og ømhed. Hvis smerterne forværres eller fortsætter i længere tid, bør du kontakte tandlægen.

Efter en rodbehandling er det vigtigt, at passe på, hvad du spiser indtil bedøvelsen er aftaget. Dette er for, at du f.eks. ikke tygger dig selv i kinden.

En rodbehandlet tand er mere sensitiv og svækket end en tand, der ikke er rodbehandlet. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at tanden ikke overbelastes. Dette kan nemlig resultere i, at tanden flækker. Der er derfor en mulighed for, at din tandlæge vil anbefale, at den rodbehandlede tand får en krone på. På den måde er risikoen for at tanden flækker mindre.

Se priserne for en rodbehandling.

Call Now Button