fbpx

Tandbehandlinger

Tandbehandlinger

klinikken i Maribo foretages alt fra enkelte tandbehandlinger til større helhedsløsninger, eksempelvis kirurgiske indgreb.
Behandlingen foregår altid i tæt dialog med patienten, og vi udarbejder altid et økonomisk overslag i forbindelse med større behandlinger.
Nedenfor finder du et overblik over vores forskellige tandbehandlinger.

Vi tager desuden imod nye patienter fra Maribo, Bandholm, Rødby, Nakskov og resten af Lolland Kommune.

Kontakt endelig klinikken, hvis du har spørgsmål til vores tandbehandlinger eller ønsker at bestille en tid.

Tandeftersyn og Tandpleje

Den bedste sikkerhed mod smerter og omkostningstunge udgifter til tandlægen er at møde op til sine regelmæssige besøg hos tandlægen. På denne måde sikrer du dig bedst at undgå dyre tandbehandlinger.

Ved regelmæssige besøg hos tandlægen får man tjekket sine tænder og mund. Man kan have et hul i tand, en knækket tand, flækket tand, rådne tænder, løse tænder, syreskader på tænder eller paradentose (betændelse i tandkød) uden at mærke noget særligt ved sine tænder eller mund. Dit regelmæssige tandeftersyn er måden, hvorpå du får bremset små problemer, inden de udvikler sig til krævende og omkostningstunge tandbehandlinger.

Desuden giver vi dig gode råd til din tandsundhed, og hvordan du selv kan holde tænderne sunde og munden frisk.

I mange tilfælde opdager din tandlæge også tegn på sygdom eller dårligt helbred. Tandlægen kan bl.a. se tegn på kræft, diabetes og spiseforstyrrelser.

Print eller læs mere om undersøgelse og forebyggelse her!

Tandfyldninger

En tandfyldning, også i dagligt tale kaldet en plombe, er en erstatning for en manglende tandsubstans. Du vil typisk få en fyldning, når du har hul i tanden, hvor fyldningen vil erstatte den manglende tandsubstans du har mistet.

Hos din Tandlæge i Maribo, Tandklinik Nørregade, bruger vi plast som fyldningsmateriale, da plast har en æstetisk farve, som minder meget om din tand. Herved opretholder du et naturligt tandsæt.

Som erfarne tandlæger ved vi, at et naturligt tandsæt og smil forbedrer en persons selvtillid og selvopfattelse. Derfor har også et æstetisk fyldningsmateriale stor betydning, når du skal have en fyldning.

Tandkroner

Hvis du har en defekt tand, hvor det ikke længere er forsvarligt at reparere med en fyldning, så den har sin fulde funktion, er det nødvendigt med en krone. Det gør, at din tand er mere funktionsdygtig og holdbar, samt at den ikke knækker, så du på sigt ikke mister din tand.

I mange tilfælde er en tandkrone den eneste måde, hvorpå du fortsat kan holde et pænt og holdbart tandsæt, især hvis din tand er misfarvet eller misdannet.

Hvis din krone skal holde længe, er det vigtigt, at du er omhyggelig med din mundhygiejne. Holdbarheden for de fleste kroner er lang, men du kan ikke i alle tilfælde regne med at den vil holde hele livet.

På langt sigt kan en krone være en god idé til en tand, hvor du i flere tilfælde har fået en fyldning. En krone er således en god investering til dig som har fået foretaget flere fyldninger i samme tand.

Print eller læs mere om tandkroner her!

Broer

Hvis du har mistet flere tænder, kan disse erstattes af en bro. Der er stadig grænser for mange tænder en bro kan erstatte. Derfor vil en lang bro kræve flere naturlige og sunde tænder til at vedligeholde denne.

Idet en bro er cementeret med dine naturlige og sunde tænder, vil den hurtigt komme til at føle som dine egne tænder. Herved opnår du en behagelig følelse i dit tandsæt.

Tandbroer bliver også fremstillet, så dit tandsæt kan få et pænere udsende og en forbedret holdbarhed, eller for at du får flere tænder at tygge med. I sidste ende får du en større tilfredshed med dit tandsæt og den daglige anvendelse af dine tænder.

Print eller læs mere om broer her!

Implantater

Et implantat er en kunstig tandrod, der indsættes i købeknoglen. Et tandimplantat er derfor fremstillet i et stærkt materiale (titanium), som kan vokse fast i din kæbe. Tandlægen indsætter implantater med henblik på at erstatte en eller flere manglende tænder.

Når implantatet er sat på plads, vil der påføres en krone som en erstatning for den manglende tand. Implantatet er en kunstig tandrod, hvorpå der sættes en krone, som sammen udgør den manglende tand i dit tandsæt.

Først tages der røntgenbilleder. Herefter tages der aftryk af tandsættet. Derefter bliver implantatet indopereret (man vil ofte opleve små gener efter operationen, som følge af lokalbedøvelsen). I de fleste tilfælde vil tandlægen lade implantatet hele i 2-3 måneder, så implantatet og kæbeknoglen kan vokse sammen. I denne periode vil man besøge tandlægen oftere. Tandlægen vil tage aftryk til krone eller bro, som skal genskabe tandsættet.

Hos Tandklinik Nørregade vil du få grundig vejledning i, hvordan implantatet holdes rent og vedligeholdes. Dine gode mundhygiejne er nemlig en forudsætning for et holdbart tandsæt og et flot resultat.

Print eller læs mere om implantater her!

Paradentose

Paradentose sættes ofte i forbindelse med betændelse i tandkød, ømt tandkød, ondt i tandkødet, hævet tandkød, blødende tandkød mv.

Når ens tænder ikke bliver børstet regelmæssigt, samler der sig bakterier ved tænderne langs tandkødskanten. Disse bakterier er belægninger, som også kaldes plak. Hvis plakken på dine tænder ikke fjernes, forkalker det og bliver med tiden til tandsten.

En almindelig tandpleje og tandeftersyn vil fjerne mulige belægninger og tandsten. Hvis dette ikke fjernes vil det med tiden udvikle sig til tandkødsbetændelse.

Paradentose er betændelse, som har spredt sig til de dybereliggende væv i dit tandsæt, mere præcist nede omkring tandroden. Dette resulterer i et varigt tab af tandens faste rodhindefibre med en efterfølgende nedbrydning af knoglen.

Tandkødsbetændelse som ikke behandles, udvikler sig til paradentose. Og jo mere alvorlig paradentose, som er udbredt i dit tandsæt, jo mere løse bliver tænderne.

Hos Tandklinik Nørregade har vi stor erfaring med behandling af patienter med paradentose. Vi behandler med det formål at standse sygdommen, så tænderne ikke mister deres fæste.

Print eller læs mere om paradentose her!

Rodbehandlinger

Hos Tandklinik Nørregade har vi mange års erfaring med rodbehandlinger. Den faglige metode hvorpå vi sikrer et godt og holdbart behandlingsresultat, er ved at hindre, at nye bakterier finder vej ned til rodkanalen.

Det betyder, at vi renser din rodkanal og fylder den med fyldningsmateriale. I mange tilfælde beskytter vi din tand med en krone, da roden kan være meget skrøbelig.

Vi vil naturligvis guide dig og give dig den rette information forbundet med en given behandling, så du ikke er i tvivl om, hvad der skal ske under din behandling i tandlægestolen. Det handler om at have tillid til sin behandler og føle sig tryg i tandlægestolen. På den måde får du et godt og holdbart resultat.

Print eller læs mere om rodbehandlinger her!

Kirurgiske Indgreb

Hos Tandklinik Nørregade yder vi også kirurgiske indgreb i forbindelse med mindre tandoperationer. Et sådant indgreb kan komme på tale, hvis eventuelle visdomstænder skal fjernes fra ens tandsæt eller i tilfælde af cyster i kæbe og mund.

I tilfælde af større og mere komplicerede behandlinger vil vi henvise til en specialist. Vi sørger naturligvis for, at du får den rette information og bliver oplyst om dine muligheder, hvis det anses for værende nødvendigt med et sådant indgreb.

Print eller læs mere om visdomstænder her!

Tandblegninger

Mange er i dag utilfredse med deres tandsæt, og især de misfarvninger og belægninger som sætter sig på og i tænderne, hvilket er helt almindeligt.

Hos Tandklinik Nørregade, tandlægen i Maribo, Lolland, tilbyder vi dig rådgivning og vejledning set i forhold til tandblegning.

I mange tilfælde kan en almindelig tandrensning udført af vores tandplejer fjerne mulige belægninger. Desuden anbefaler vi, at blegning af tænder udføres med indledende undersøgelser og information hos tandlægen. Gerne en tandlæge du har tillid til, og som du føler dig tryg hos.

Vi ønsker kun, at vores patienter forlader tandklinikken med et smil og en god oplevelse, hvorfor vi også forsyner dig med den nødvendige information i relation til tandblegning.

Vi tager også altid et klinisk foto af dine tænder før og efter en eventuel tandblegning. Det er også din garanti for et godt behandlingsresultat. Vi har erfaret, at patienten ofte bliver positivt overrasket over resultatet og finder en plads til billedet i hjemmet.

Print eller læs mere om tandblegning her!

Vi ser frem til at se dig på klinikken i Maribo på Lolland.

Call Now Button