fbpx

Røntgen

Værd at vide om røntgen ved tandlægen

Er det farligt at få taget røntgenbilleder ved tandlægen?

Nej, det er ikke farligt at få taget røntgenbilleder ved tandlægen. Skaderne fra røntgenbilleder hos tandlægen er så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres.

Vi kan f.eks. sammenligne det med en flyrejse til Mallorca. Alle mennesker modtager konstant baggrundsstråling. Hos tandlægen svarer mængden af stråling til at flyve i 10 kilometers højde i 12 minutter. Hvis du flyver til Mallorca, vil du derfor få en stråling svarende til 18 røntgenbilleder.

Hvorfor skal jeg have taget røntgenbilleder?

Vi bruger røntgenbillederne til at se de knogler og tænder, som man ikke kan se med det umiddelbare øje. Det kan f.eks. være, hvis dine tænder sidder tæt sammen.

Vi bruger røntgenbillederne til at vurdere om dine tænder har det godt, eller om der forekommer tandsygdomme i din mund.

Røntgenbilleder fungerer på den måde, at strålingen kan stråle igennem kroppens bløde væv og det udgør derfor de mørke områder på røntgenbilledet, mens kroppens hårde væv – tænder og knogler – udgør lysere dele af billedet.

Vi kan på den måde se om du har huller i tænderne eller allerede færdiggjorte behandlinger, som f.eks. fyldninger eller implantater.

Har du spørgsmål til røntgenbilleder eller tandbehandlinger, er du meget velkommen til at kontakte os hos Tandklinik Nørregade.

 

Call Now Button