fbpx

Implantater

Implantater i Maribo på Lolland

Tandklinik Nørregade beliggende i Maribo har du mulighed for at få lavet et implantant.

Hvad er et implantat?

En implantatbehandling består oftest af 3 dele:

  • Selve implantatet, som er en kunstig tandrod.
  • En mellemdel, også kaldet abutment, som er den del, hvorpå en krone eller bro sættes fast.
  • En krone, bro eller protese er den øverste del, også den del, som du lægger mærke til, tygger eller smiler med.

En implantatsbehandling tages i brug med henblik på at erstatte en eller flere manglende eller rådne tænder. Et implantat bruges til at fastgøre en tandkrone eller bro, eller til aftagelige proteser, der typisk holdes fast af implantater via trykknapper.

Hvordan laves et tandimplantat?

Implantater sættes fast under lokalbedøvelse, hvilket betyder, at patienten er vågen, men ingen smerter føler. Stort set alle implantater, som anvendes i dag, er skrueformede, hvilket gør, at implantatet vokser sammen med knoglen og bliver en fast del af dit tandsæt.

Tandklinik Nørregade er en tandlæge med mange års erfaring inden for behandling af tandimplantater. Herved sikres det, at du får et stabilt implantat, når det indsættes og i selve helingsprocessen.

Når implantatbehandlingen er afsluttet, er det vigtigt, at man fortsætter med at gå til tandlægen. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere din mundhygiejne. God mundhygiejne er en forudsætning for at opretholde den fulde funktion af implantatet.

Hvordan er tandimplantat forløbet?

Tandbehandlingen er mere omfattende og mere tidskrævende end andre behandlinger. Herudover kan behandlingen være fordelagtigt, da mundens andre tænder ikke involveres.

Før implantatforløbet kan begynde, vurderer tandlægen tilstanden af tænderne, tandkødet og kæbeknoglen, for at sikre sig, at der er tilskrækkeligt med knogle at fastgøre implantatet i.

Dernæst tages der røntgenbilleder. Herefter tages der aftryk af tandsættet. Derefter bliver implantatet indopereret. Under hele forløbet er man lokalbedøvet, så behandlingen er ganske smertefri. Man vil ofte opleve små gener efter operationen, som følge af lokalbedøvelsen. I de fleste tilfælde vil tandlægen lade implantatet hele i 2-3 måneder, så implantatet og kæbeknoglen kan vokse sammen. I denne periode vil man besøge tandlægen oftere, for at sikre et godt helingsforløb. Tandlægen vil herudover tage aftryk til krone eller bro, som skal genskabe tandsættet.

tandimplantat hos Nørregade Tandklinik i Maribo

På billede vises implantatforløbet. Først laves hullet i kæbeknoglen og en skrue (implantat) skrues ned i hullet. Senere, når knoglen er vokset fast til implantatet, sættes et forbindelsesled fast til skruen. Til sidst sættes en krone på.

Hos Tandklinik Nørregade vil du få grundig vejledning i, hvordan implantatet holdes rent og vedligeholdes. Din gode mundhygiejne er nemlig en forudsætning for et holdbart tandsæt og et flot resultat.

Tandimplantaters holdbarhed

Implantater har en lang holdbarhed. Gennemsnitligt fungerer størstedelen af implantater stadig optimalt efter et årti. Et tandimplantat skal dog vedligeholdes på samme vilkår som naturlige tænder med regelmæssige besøg ved tandklinikken og god mundhygiejne. Dette betyder også at faktorer såsom mangelfuld mundhygiejne, rygning, tandkødssygdomme, slag og stød mod tænderne, samt hård bidfunktion kan mindske implantatets holdbarhed.

Se prisen for tandimplantater her.

Hvad kan gå galt?

Rygning øger risikoen for, at tandimplantatet ikke vokser fast, og det senere falder ud af dit tandsæt. Du kan også få betændelse omkring implantatet, som gør, at du mister dit implantat. Det er derfor vigtigt, at du børster implantatet dagligt og holder det rent.

Tandkronen eller broen kan med tiden blive slidt, eller noget af kronen kan brække af. Derfor er det også vigtigt, at både implantat og krone, bro eller protese kontrolleres min. hvert halve år. Tandlægen kan på den måde forebygge, at der sker skader.

De seneste undersøgelser udarbejdet i forbindelse med implantater viser, at ca. 95 % af alle tandimplantatbehandlinger stadig fungerer efter 1o år (kilde: Tandlægeforeningen).

Print eller læs mere her!

Vi ser frem til at se dig på klinikken i Maribo og står klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for et tandimplantat.

Call Now Button