fbpx

Implantater

Implantater i Maribo på Lolland

På Tandklinik Nørregade beliggende i Maribo har du mulighed for at få lavet et implantant.

Hvad er et implantat? 

En implantatbehandling består oftest af 3 dele:

  • Selve implantatet, som er en kunstig tandrod.
  • En mellemdel, også kaldet abutment, som er den del hvorpå en krone eller bro sættes fast.
  • En krone, bro eller protese er den øverste del, også den del du lægger mærke til, tygger eller smiler med.

En implantatsbehandling tages i brug med henblik på at erstatte en eller flere manglende eller rådne tænder. Et implantat bruges til at fastgøre en tandkrone eller bro, eller til aftagelige proteser, der typisk holdes fast af implantater via trykknapper.

Hvordan laves et tandimplantat?

Implantater sættes fast under lokalbedøvelse, hvilket betyder, at patienten er vågen, men føler ingen smerter. Stort set alle implantater, som anvendes i dag, er skrueformede, hvilket gør, at implantatet vokser sammen med knoglen og bliver en fast del af dit tandsæt.

Tandklinik Nørregade er en tandlæge med mange års erfaring inden for behandling af tandimplantater. Herved sikres det, at du får et stabilt implantat, når det indsættes og i selve helingsprocessen.

Når implantatbehandlingen er afsluttet, er det vigtigt at man fortsætter med at gå til tandlægen. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere din mundhygiejne. God mundhygiejne er en forudsætning for at opretholde den fulde funktion af implantatet.

Hvad kan gå galt? 

Rygning øger risikoen for, at tandimplantatet ikke vokser fast, og det senere falder ud af dit tandsæt. Du kan også få betændelse omkring implantatet, som gør, at du mister dit implantat. Det er derfor vigtigt, at du børster implantatet dagligt og holder det rent.

Tandkronen eller broen kan med tiden blive slidt, eller noget af kronen kan brække af. Derfor er det også vigtigt, at både implantat og krone, bro eller protese kontrolleres min. hvert halve år. Tandlægen kan på den måde forebygge, at der sker skader.

De seneste undersøgelser udarbejdet i forbindelse med implantater viser, at ca. 95 % af alle tandimplantatbehandlinger stadig fungerer efter 1o år (kilde: Tandlægeforeningen).

Print eller læs mere her!

Vi ser frem til at se dig på klinikken i Maribo og står klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for et tandimplantat.

Call Now Button